Момировић: Дупло више путника ове године користи железницу

FOTO/ MGSI

Великим инвестицијама у железницу, потпуно смо променили овај вид саобраћаја у нашој земљи. Очекујемо да ће Србија воз у овој години превести око 5.5 милиона путника што је дупло више путника у односу на претходну годину и најбољи показатељ да грађани имају све више поверења у наше железнице које полако враћамо на место које им припада, изјавио је  министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након обиласка железничке станице Стара Пазова.

FOTO/ MGSI

„Посматрајући само јул ове године у односу на исти месец прошле године приходи Србија воза су само у једном месецу достигли ниво од 340 милиона динара, за разлику од 158 милиона колико је био приход у јулу прошле године, додао је Момировић.

„Повезујемо највеће градове у Републици Србији најквалитетнијом железничком инфраструктуром, и ту није реч само о прузи Београд – Нови Сад. У октобру крећемо да радимо на деоници од Београда до Ниша, а Крагујевац ће добити значајно бољу конекцију са Коридором 10. У завршној смо фази израде пројектне документације за наставак градње од Ваљева ка Врбници, тачније до Пријепоља. Наш циљ је да додатно повећамо брзину и квалитет услуге, значајно ћемо променити железничку перспективу у нашој земљи и нећемо се зауставити док железница не буде главни вид саобраћаја у нашој држави“, истакао је Момировић
овом приликом.