ZELENOVIĆ ŽRTVUJE ZDRAVLJE GRAĐANA ŠAPCA DA BI SE ZADRŽAO U FOTELJI JOŠ NEKI DAN! Novi skandal u režiji bivšeg gradonačelnika

Očigledno, za ispunjenje ove njegove ambicije zdravlje građana je mala cena.
Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca koji je katastrofalno poražen i poslat u političku penziju na izborima 21. juna, vuče sve više poteza očajnika, ali i poneki potez koji zdrav razum ne može da shvati.

Iako je na to obavezan, po odluci Upravnog suda, on odbija da zakaže nove izbore na 27 biračkih mesta, dižući paniku među građanima, i koristeći korona virus da bi uveo vanrednu situaciju.

Čudnim sticajem okolnosti, korona virus je za Zelenovića postao opasan tek u danima kada treba da se ozvaniči njegov pad sa vlasti, ali mu nije bio opasan kada su organizovana tri velika događaja, uz učešće više od 1.000 ljudi, bez propisanih mera zaštite!

Naime, i pored jačanja epidemije korone u Srbiji i u celom svetu, Zelenović je, uprkos jasnim smernicama Zavoda za javno zdravlje, u Šapcu organizovao čak tri masovna događaja, bez poštovanja mera zaštite – Ruža Lipolista, konjičke trke i sednica Glavnog odbora Demokratske stranke.

Razumljivo je zašto je Zelenoviću bilo toliko bitno da se baš u Šapcu, pa i po cenu ugrožavanja zdravlja građana, organizuje Glavni odbor DS – ovaj političar, pošto je izgubio tlo pod nogama u Šapcu, i zauvek završio svoju vladavinu u ovom gradu, sada ima ambiciju, kako se šuška, da preuzme čelnu poziciju u Demokratskoj stranci.

Očigledno, za ispunjenje ove njegove ambicije zdravlje građana je mala cena.

Tada Zelenoviću korona nije nimalo smetala, ali zato sada na sve načine pokušava da pomoću Covid-19 virusa spreči ponavljanje izbora na 27 mesta, kako bi samo još koji dan ostao na vlasti i sprečio izvršenje i više nego jasne volje građana, koji su Dušanu Petroviću i njemu poručili da im je vreme isteklo.

Pošto Zelenović, i pored svega, poseduje osnovnu sposobnost logičkog razmišljanja i makar najosnovnija saznanja o medicine, postavlja se pitanje da li on dopuštanjem masovnih događaja namerno ili nenamerno pokušao da pospeši širenje ovog virusa.

Zelenović se, inače, već tri puta oglušio o apele i procene Gradskog zavoda za javno zdravlja da pooštri mere u gradu. Zavod je od njega 20, 23. i 26. juna tražio da se preduzme sve kako bi se virus suzbio pre nego što počne da se širi, ali su se Zelenović i ekipa svaki od ova tri puta oglušili o savet stručnjaka.

Očigledno, ovaj propali političar na ovaj način „trguje“ zdravljem Šapčana, koristeći njihovo zdravlje i živote kao instrument kojim će pokušati da zadrži fotelju što je duže moguće i onemogući dolazak na vlast Srpske napredne stranke, koja je ubedljivo pobedila na lokalnim izborima u Šapcu.

Izvor: Srbija Danas

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*