Sajam turizma Novi Sad: Zajedno za održivi turizam u zaštićenim područjima

Proteklog vikenda zatvoren je ovogodišnji 50-ti Lorist u Novom Sadu. Sajamska manifestacija je okupila veliki broj izlagača, ali i posetilaca. U okviru Lorista održan je i Sajam turizma na kome su se predstavile Turističke organizacije iz čitave Vojvodine, a četiri pokrajinska sekretarijata, među kojima i Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine , predstavila su se zajedničkim projektom pod nazivom „Zajedno za održivi turizam u zaštićenim područjima“.

„Nije lako upravljati zaštićenim područjima i mi želimo da pomognemo izlagačima koji su kroz eko učionice prezentovali načine svog upravljanja i želju za unapređenjem. To nije lak posao, ali oni koji su se okrenuli prirodi, zbog svoje ljubavi prema njoj su izuzetno posvećeni poslu i veoma odgovorni. Naš rad ima rezultate ali možemo više i želimo više, i to smo pokazali kroz naše vizije ovde na sajamskom štandu. Pozivam vas da medijski ispratite naš Program za čistije i zelenije škole u Vojvodini koji sprovodimo radi edukacije dece o ekološkim temama“, rekla je Brankica Tabak iz Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, ističući i saradnju sa turističkim organizacijama:

„Naša uloga je da povežemo upravljače zaštićenih područja sa turističkim organizacijama, da bi se o njima što više čulo i da se zaštićena područja i znamenitosti iz našeg okruženja reklamiraju na što bolji i adekvatniju način. U svemu tome ističemo širenje svesti o ekološkim temama i svesti o tome koliko ljudi treba da se okrenu prirodi, zbog sebe ali i zbog ugroženosti zaštićenih područja. Nismo svesni koliko je pojedinac bitan i za boljitak i za gore stanje u prirodi, zato želimo da edukujemo decu da bi odrasli u ljude koji će biti odgovorniji prema prirodi od nas“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*