Pećinci: Održana tribina „Funkcionalno znanje- učenje je igra“

U pećinačkom Kulturnom centru održana je tribina “Funkcionalno znanje – učenje je igra” namenjenu roditeljima dece predškolskog uzrasta – do šest godina i vaspitačima, u organizaciji Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni”.

O važnosti podsticanja ranog razvoja deteta, na tribini je govorio eminentni autor NTC programa, dr Ranko Rajović, a kako nam je rekao u pitanju je rana stimulacija i povezivanje informacija koje treba razviti kod dece.

“Učenje ne počinje u školi, nego pre škole. Treba da učimo decu da misle, da povezuju i to je najvažniji deo našeg programa – povezivanje informacija. Važno je da deca nauče da se kreću, trče, skaču da budu što spretnija i okretnija, jer u pokretu se razvija i mozak, a kada je mozak razvijen kako treba tek onda sledi učenje, tj. obrazovanje“, istakao je Rajović.

Direktorka PU “Vlada Obradović Kameni” Svetlana Popović ističe značaj rada sa roditeljima, na čemu ova ustanova radi već dugi niz godina.

“Pored škole roditeljstva i projekta Fondacije Novak Đoković – Podrška ne perfekcija, izuzetno nam je važna i ova tribina, koja je zamišljena da pre svega pomogne roditeljima, a zatim i vaspitačima. Ono čemu mi težimo kao ustanova je da objedinimo pomoć deci, roditeljima i vaspitačima, zarad naprednijih budućih generacija“, rekla je Popović.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*