Za bezbednije korišćenje interneta: U Rumi održano predavanje u OŠ „Veljko Dugošević“

U Osnovnoj školi „Veljko Dugošević“ u Rumi, policijski službenici održali predavanje o temi „Bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža“, u okviru kojeg će biti reči o opasnostima koje decu vrebaju sa interneta i načinima zaštite. Predavanje je deo projekta „Osnovi bezbednosti dece“ koji zajedno, od početka ove školske godine, realizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Ono što je bitno da znaju posle ovog predavanja je da ukoliko nešto primete mogu da reaguju. Prvi stepen je da obaveste roditelje, drugi stepen školu, a zatim i policiju koja će preduzeti određene mere“, rekao je  Vlatko Tadić, načelnik Policijske stanice u Rumi, kriminalistički inspektor.

Saradnja ove škole sa policijskom stanicom u Rumi je na zavidnom nivou. Ovo predavanje je još jedna potvrda dobre saradnje, ali i prilika da učenici 6-og i 8-og razreda dobiju tačne preporuke o opasnostima koje ih očekuju na internetu, kao i mogućnostima da se zaštite.

„To je tema o kojoj stručna lica najbolje mogu da informišu decu. Mi se trudimo da se u našoj školi razgovara o tome, najviše na časovima informatike. Nažalost, nismo u mogućnosti da u potpunosti iskontrolišemo i sprečimo taj vid nasilja, tako da nam je jako bitno da stručna lica sa decom razgovaraju kako bi shvatila ozbiljnost ovog problema“, istakla je Jasmina Vukanović, direktorica škole

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*