Pećinci: Otvorene kapije nove pijace

Juče je Opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednicom Privremenog organa Opštine Pećinci Dubravkom Kovačević Subotički obišlo novoizgrađenu zelenu i robnu pijacu u Pećincima, koja je prekjuče počela sa radom, i ujedno su iskoristili priliku da saznaju prve utiske kupaca i pijačnih prodavaca o novoj pijaci.

Kako je rekla predsednica Dubravka Kovačević Subotički tokom izgradnje nove pećinačke pijace vodilo se računa da se postigne optimalna komunalna infrastruktura, a da se pri tome ne umanji prostor namenjen pijačnim prodavcima.

“Obećali smo Pećinčanima novu pijacu i to obećanje smo ispunili. Novom pijacom obezbedili smo nov, uređen higijenski prostor za obavljanje pijačne delatnosti, a ujedno smo uklonili tezge sa trotoara ispred mesnog hrama. Takođe, svesni smo da svi ovi ljudi stoje napolju po raznim vremenskim uslovima, tako da je u planu da se kompletan prostor pijace pokrije, a planom je predviđena i izgradnja nekoliko lokala kako bismo omogućili i prodaju namirnica poput mesa i mlečnih proizvoda”, istakla je Kovačević Subotički.

Nova Mesna pijaca u ulici Jove Neguševića prvenstveno će dosta značiti prodavcima, što su nam oni i potvrdili.

“Ovo je za našu dobrobit, a sve što je novo i što se radi, dobro je. Lepo izgleda, pregledno je i čisto, a dobili smo i toalete samo za nas i blizu naših tezgi. Nama prodavcima puno znači i što ne moramo da plaćamo prvih pet meseci, jer veliki je dinar u današnje vreme“, rekao je Jasmin Begović prodavac.

Novoizgrađena zelena i robna pijaca u Pećincima koja je prekjuče otvorila svoje kapije, već je bila puna kupaca, jer kako su nam rekli, nije daleko od mesta gde se nalazila stara, a uređen pijačni prostor svakako da im omogućuje bržu i jednostavniju kupovinu.

Radno vreme nove Mesne pijace u Pećincima je svakog radnog dana od 07.00 do 14.00 časova tokom zimskog perioda, a od 07.00 do 16.00 časova tokom letnjeg perioda.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*