Вучић положио заклетву и започео други председнички мандат

Председник Србије Александар Вучић положио је данас заклетву у Народној скупштини за други председнички мандат.

Предсдсника Александра вучића дочекао је председник Скупштине Србије Ивица Дачић, а имајући у виду да нови сазив парламента још није конституисан, јер изборне радње нису завршене, полагање заклетве је уприличено пред актуелним сазивом Скупштине, што није сметња јер у Закону о председнику Републике експлицитно пише да ако Народна скупштина није у редовном заседању да ће се састати поново како би председник Републике положио заклетву.

Пре полагања заклетве предсдник Вучић се обратио великом броју гарађана који су се окупили испред Народне скупштине.

На седници Скупштине Србије је предочен извештај Републичке изборне комисије о резултатима гласања, а полагање заклетве означило је почетак Вучићевог новог петогодишњег мандата.

Он је поручио да ће приоритети његовог другог мандата бити – мир, стабилност, независност у одлучивању, слобода Србије, сигурност, здравље, Европа, рад, рад и рад. Предсдник Вучић је изразио и очекивања да ће нова Влада Србије бити формирана до краја јула.

Указао је да други мандат почиње у у преломним временима, и да не постоји циљ који је захтевнији, али и часнији – да Србија настави путем у будућност, какву је одавно заслужила.

Златко Марковиновић