Вучић: Изградња аутопутева и коридора за бољу повезаност Мачве, Срема и Бачке

Изградња Фрушкогорског коридора тече по плану и веома је важна јер се Фрушкогорски коридор надовезује на аутопут Рума – Шабац, који се такође гради и у оквиру кога је јуче спојен и последњи квадратни метар на мосту преко Саве.

Приметни су радови на изгардњи коридора са обе стране Фрушке Горе, а према писању медија, ускоро се очекује долазак машина за бушење и почетак ископавања тунела, који ће, подсетимо, када се изгради бити најдужи тунел у Србији.

Изградња Фрушкогорског коридора заједно са аутопутом Рума – Шабац од непроцењиве је важности за Срем, Мачву, али Бачку, могло се чути приликом јучерашњег обиласка радова на спајању моста преко Саве код Шапца.

„Када будемо урадили Рума – Шабац, остаје за нас посебно због Новог Сада, али и читаве Бачке, веома важан Фрушкогорски коридор, који се везује из Руме ка Новом Саду са тунелима, са мостом. Просто много много тога градимо, много тога радимо и до сада смо успевали то да покријемо. Ово је финансирано директно из буџета Републике Србије, нашим новцем, а да нисмо претерано оптеретили стопу јавног дуга у односу на бруто домаћи производ и поносан сам на то што сами финансирамо сопствени развој, раст Србије и што градимо земљи и што она из дана у дан изгледа другачије“, рекао је Александар Вучић, председник Републике Србије.