(ВИДЕО) Након незадовољства мештана, на помолу решење водоснабдевања у Крчедину

 

Због проблема са водоснабдевањем метани Крчедина суочавају се са рестрикцијама воде. Из тог разлога своје незадовољство изразили су јавним окупљањима како би указали на проблем који је ескалирао у данима када температуре достижу и 40 степени Целзијуса. Како су истакли, више пута су се обраћали Водоводу али проблем није решен, те су одлучили да блокирају прилазе селу.

 

 

Како би се проблем што пре решио, синоћ је одржан састанак у згради Месне заједнице Крчедин којем су присуствовали директор Водовода Драгољуб Трифуновић, мештани, представници месне заједнице, народна посланица Драгана Радиновић као и инжењери инђијског Водовода.

 

 

Трифуновић је обећао мештанима да ће проблем бити решен те да ће до октобра бити изграђен нови бунар у Крчедину. Како се ради о скупој инвестицији Водовод за то тренутно нема средстава , али ће се пронаћи начин финансирања, јер се ради о проблему који мора да се реши.

 

 

 

У селу су постављене цистерне са пијацом водом, а директор Водовода још једном је апеловао на рационалнију потрошњу. Такође, подсетио је да су од 2016. године изграђене 4 батерије бунара на инђијском изворишту, један бунар у Бешки, као и цевовод који је спојио Инђију и Бешку, реконструисано је и неколико вазних транзитних цвориста.

 

 

Потврдио је да ће се и у наредном периоду, у складу са могућностима, радити на побољшању водоснабдевања како не би долазило до истих или сличних проблема као што је то сада у Крчедину.