Vučević gostovao u „Pravom uglu“ povodom afere „Jovanjica“

Miloš Vučević, potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada  gostovao je u „Pravom uglu“ RTV-a i govorio o krivičnoj prijavi koju je podneo protiv predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, zbog optužbi opozicije da su umešani u kriminalnu aferu „Jovanjica“. Vučević je istakao kako je ovim optužbama uzdrmana čitava javnost Srbije i najviše institucije države.

Vučević je istakao da se dvadeset dana nije adekvatno reagovalo na teške optužbe koje destabilizuju državu, pa se sam odlučio za krivičnu prijavu. „Ovo je pitanje stabilizacije ili destabilizacije države, ja nemam drugu instituciju kojoj bi se obratio“, rekao je Vučević u „Pravom uglu“ RTV-a , objašnjavajući zašto se obratio Republičkom javnom tužilaštvu, a ne Tužilaštvu za organizovani kriminal ili nekom drugom organu. On je naglasio da ne sumnja da su optžbe protiv predsednika i njegovog brata lažne, ali pošto je ovakvo stanje u državi neodrživo, odlučio se na taj potez. Kako kaže, prijavu je podneo samoinicijativno, ne na molbu predsednika Vučića i odbija svaku mogućnost da je reč o političkom manevru da bi se predupredilo pravosuđe koje sprovodi istragu u slučaju „Jovanjica“.

Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da je cilj njegove prijave da se utvrdi da li je vlasnik  poljoprivrednog dobra „Jovanjica“, na kojoj je otkriven veliki zasad marihuane, prilikom hapšenja zvao Andreja Vučića i da li je predsednik Vučić na bilo koji način intervenisao. S tim u vezi prirodno je da tužilac sasluša predsednika Vučića i njegovog brata Andreja, a kako Vučević smatra, predsednik će se odazvati pozivu tužilaštva, ako bude pozvan. Vučević je kategorično odbio mogućnost podnošenja lažne prijave i naglasio da o tome mogu da govore samo oni koji  prijavu nisu pročitali.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*