Ускоро реконструкција игралишта „Рупаче“

Након више година румско игралиште „Рупаче“ коначно би требало да засија новим сјајем. Општина Рума је за реконтрукцију овог игралишта конкурисала код Покрајинске владе, за шта су и обезбеђена средства, а Општина је такође определила средства за учешће на у овом пројекту.

 

„Од покрајинског секретаријата за спорт смо добили средства у износу од пет милиона за тартан подлогу и за тај спортски мобилијар за кошеве и да се све то уреди да се сам терен доведе у оно стање у коме треба да буде“, појаснио је Душан Љубишић, начелник Општинске управе Рума.

Општина Рума је обезбедила још додатних 800.000 динара ребалансом, колико је недостајало да сви послови буду урађени онако како је планирано.

„С друге стране смо ми још обезбедили три милиона динара за уређење оног мобилијара около, тамо постоје они бетонски бедеми , јер после вашег доласка и петиције која нам је стигла игралиште смо обишли председница и ја просто видели смо да је потребно санирање целог тог игралишта“, навео је Љубишић. 

Такође у оквиру радова бићепостављене и нове столице на трибинама, а према речима начелника укупна вредност радова је 8,8 милиона.