Момировић: Циљ је да следећег септембра отворимо део аутопута Рума-Шабац

ФОТО/ Министарство грађевинарства, саобаћаја и инфраструктуре

Министар грађевинарства Томислав Момировић обишао је радове радова на петљи “Хртковци” у оквиру изградње ауто-пута Рума – Шабац и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница.  Он је том приликом истакао да је изградња овог ауто-пута стратешки важан инфраструктурни пројекат у овом делу Србије.

ФОТО/ Министарство грађевинарства, саобаћаја и инфраструктуре

„Наш циљ је да следећег септембра отворимо део аутопута који ће спојити Руму и Шабац, да отворимо фантастичан мост на Сави за све Шапчане али и за све остале грађане, и упркос чињеници да је у Европи рат, када енергетска криза раздире цео стари континент ми успевамо да очувамо инвестиције, радна места и одржимо ниску цену енергената за наше грађане“, истакао је Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Укупна дужина деонице је око 78 километара, од чега је аутопут Рума – Шабац дужине 22,08 км, а дужина деонице Шабац – Лозница која ће бити изграђена у профилу брзе саобраћајнице je око 55 км.Оно што је важно, како је рекао, јесте да овај пројекат тече по плану и планираној динамици радова.

„Сви радови и све активности се одвијају по плановима и зацртаном динамиком захваљујући доброј сарадњи свих који учествују на изградњи овог пројекта, и тренутно је на читавој траси аутопута и брзе саобраћајнице Рума – Шабац – Лозница упошљено око 460 радника са око 350 јединица механизације, док се најинтезивније активности изводе на деоници аутопута Рума – Шабац“, рекао је министар. 

Са министром  Момировићем у обиласку радова били су и градоначелник Шапца Александар Пајић, као и директор „Коридора Србије“ Александар Антић.

Подсетимо, Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на аутопту Рума – Шабац и брзој саобраћајници Шабац – Лозница закључен је са азербејџанском компанијом „Азвирт“.  Уговорена цена радова је 467,5 милиона евра.

ИЗВОР/ ФОТО/ Министарство грађевинарства, саобаћаја и инфраструктуре