Ulaganja u škole u Žarkovcu i Klenku

Ulaganjima u područnu školu u Žarkovcu i Osnovnu školu „23 oktobar“ u Klenku završavaju se radovi na unapređenju uslova u školskim objektima na teritoriji rumske opštine.
U 2018. godini iz opštinskog budžeta je za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju školskih i predškolskih objekata uloženo oko 35 miliona dinara.
U škole u Klenku i Žarkovcu ovog puta je investirano oko 1,3 miliona dinara bez PDV-a, a radove je obišao šef Kabineta predsednika Opštine Vojislav Mioković.
– Ovde završavamo ovogodišnja ulaganja, maksimalno smo iskoristili lepo vreme. Vrednost ulaganja u Klenku je ukupno oko milion dinara bez PDV-a. Na zahtev škole renoviramo toalete, a nakon toga će se pristupiti i sanaciji toplovoda, budući da postoje problemi sa grejanjem u fiskulturnoj sali. Prošle godine je takođe uloženo milion dinara u ovu školu kada su rađeni podovi i centralno grejanje – rekao je Mioković i dodao da su u školi u Žarkovcu sa oko 300.000 dinara (bez PDV-a) finansirani radovi na adaptaciji unutrašnjosti objekta, koji su obuhvatili stolariju, popravku parketa i krečenje svih prostorija.
– Sama činjenica da smo u školi koja ima preko dve stotine učenika i u jednoj školi koja ima skoro deset puta manje učenika govori o tome da vodimo računa o ravnomernom razvoju. Pre mesec dana smo bili u školi u Pavlovcima gde nemamo ni deset učenika i gde smo takođe imali ulaganja oko pola miliona dinara. Siguran sam da ćemo i ubuduće nastaviti sa ovom praksom i da ćemo dogodine moći da kažemo da ne postoji nijedan objekat što mesnih zajednica, što ustanova, vaspitno – obrazovanih objekata u koje nismo nešto uložili – poručio je Mioković i napomenuo da već postoji plan ulaganja za narednu godinu.
– Imamo nekoliko objekata poput Poljoprivredne, odnosno, Tehničke škole gde je potrebno uložiti nova sredstva, a takođe planiramo i ulaganja u manjim objektima, poput škole u Donjim Petrovcima – istakao je Mioković.
Radovi na školi u Klenku su bili više nego neophodni tvrdi direktorka te obrazovne ustanove Jasmina Popović.
– Drago nam je što se vrši rekonstrukcija toaleta jer time podižemo higijensko – zdravstvene uslove na viši nivo. Stare fotografije toaleta najbolje svedoče o neophodnosti radova. Očekujemo da će uskoro krenuti i radovi na toplovodu u sali. Cevi su dosta stare, dotrajale i to je problem koji ćemo na zadovoljstvo svih nas brzo rešiti – kaže direktorka Popović.
Slađana Kulačin, predsednica MZ Klenak smatra da je dobra saradnja mesne zajednice i Opštine Ruma pokrenula na bolje mnogo toga u selu.
– Mogu da se pohvalim izuzetnom saradnjom Mesne zajednice Klenak i Opštine Ruma. Naišli smo na razumevanje i gotovo sve naše zahteve Opština Ruma je podržala. Drago mi je što se vodi računa o ravnomernom razvoju, jer dobra saradnja mesne zajednice sa lokalnom samoupravom nije samo u slučaju Klenka, već je očigledna i kada su u pitanju druga sela iz naše opštine – rekla je Slađana Kulačin. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*