Sekretar Radojević otvorio vodovod u Bikić Dolu i Privinoj Glavi

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i predsednik Оpštine Šid Predrag Vuković, otvorili su danas, u selima Bikić Do i Privina Glava, u opštini Šid, vodovod, kojim je rešeno pitanje vodosnbdevanja za oko 450 stanovnika.

Priključak na vodovodnu mrežu, prvi je danas dobio domaćin Nikola Ješić iz Privine Glave, sa čije česme je u dvorištu simbolično puštena pijaća voda.

Radojević je istakao da je reč je o investiciju vrednoj 41 milion dinara, koju su zajednički finansirali Pokrajinska vlada preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Opština Šid. Resorni sekretarijat je u ovom projektu učestvovao sa oko 20 miliona dinara.

– Upravo na ovaj način pokazujemo kako se zajednički okupljamo oko projekata, što je u skladu sa opredeljenjem Pokrajinske vlade, kojoj je cilj brži ekonomski razvoj. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, pored aktivnih mera usmerenih ka agrarnoj politici, podstiče i razvoj komunalne infrastrukture u seoskim sredinama. Cilj nam je podizanje kvaliteta života za sve građane podjednako jer, ruralni krajevi zaslužuju da se razvijaju podjednako kao i urbane sredine – rekao je Radojević povodom puštanja vodovoda u Bikić Dolu i Privinoj Glavi.

Razvijanje sela, kako je rekao, jesu preduslov za opstanak mladih koji u njima žive, i ukazao da je i ovaj projekat izgradnje vodovodne mreže u naseljima fruškogorskog dela opštine Šid, od opšteg interesa, realizavan da doprinese i njihovom kvalitetnijem životu.

Bunar odakle se pijaćom vodom snabdevaju oba naselja nalazi se u Privinoj Glavi, odakle se potisni cevovod pruža do rezervoara za vodosnabdevanje oba naselja u dužini preko 6.000 metara.

Radojević je podsetio da je zajedničkim sredstvima resornog sekretarijata i Opštine Šid, pored ove značajne investicije, u poslednje dve i po godine realizovano i vodosnabdevanje u naselju Sot.

U pomenutom periodu, za realizaciju infrastrukturnih projekata na izgradnji vodovodne mreže, potom za uređenje atarskih puteva i otresišta na području šidske opštine, kao i za nastavak započetog postupka komasacije u katastarskoj opštini Morović, uređenje kanalske mreže, te formiranje poljoprivrednih gazdinstva u ovoj sremskoj opštini zajednički je uloženo oko 250 milionа dinara novih investicija.

Radojević je uz čestitke meštanima opštine Šid na realizaciji ovog vrednog projekta, ujedno sa ovog mesta uputio i čestitke povodom obeležavanja 6. decembra, Dana opštine.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Šid, povodom Dana opštine, Radojeviću biće uručena Plaketu opštine Šid za 2018, koja je namenjena Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji je pružio izuzetnu podrška u razvoju ovoj opštini.

Predsednik Opštine Šid Predrag Vuković je naglasio da su ključni razlozi za napredak i razvoj opštine Šid, upravo ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

– Tri naselja dobila su pijaću vodu, i to zahvaljujući uspešnoj saradnji sa Pokrajinskom vladom – istakao je Vuković i naveo da će se sa ovim projektima nastaviti, kako bi ovaj projekat vodosnabdevanja u celosti bilo završeno i voda bila dovedena u još dva preostala naselja šidske opštine, a to su Ljuba i Molovin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*