U Rumi vode računa o bezbednosti u saobraćaju

Postavljanjem čeličnog mosta preko Kudoškog kanala završeni su radovi na pešačko – biciklističkoj stazi u Zapadnoj industrijskoj zoni u Rumi. Most je dugačak sedamnaest metara, širok dva i težak preko četiri tone.

Postavljanju mosta, u industrijskoj zoni u kojoj posluju „Hačinson“, „Kalcedonija“, „Insert“ i druge kompanije koje trenutno zajedno zapošljavaju više hiljada ljudi, prisustvovao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

– Most će kompletirati radove na izgradnji pešačko – biciklističke staze u Industrijskoj ulici, staze koja je namenjena pre svega radnicima koji rade u ovoj radnoj zoni. Procedura nas je malo usporila, s obzirom na to da vlasništvo nad ovim kanalom imaju „Vode Vojvodine“, tako da smo morali da ispoštujemo složene procedure. Ipak, važno je da smo dobili saglasnost za premošćavanje kanala i da će ova pešačko – biciklistička staza, koja je značajna i sa aspekta bezbednosti u saobraćaju, biti dostupna svim građanima – izjavio je predsednik Mančić i napomenuo da je investicija, vredna preko dva miliona dinara, plaćena iz budžeta Opštine Ruma.

U narednoj godini Opština Ruma planira da postavi i javnu rasvetu što će takođe doprineti povećanju bezbednosti u saobraćaju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*