U Vognju stižu prve jagode (VIDEO)

Ovih dana stižu prve jagode iz plasteničke proizvodnje. U gazdinstvu Kuzmanovića u Vognju sa nestrpljenjem očekuju berbu, a jagoda će stići nekoliko dana ranije nego prošle godine. Rod bi stigao i pre, ali zbog lošeijeg vremena jagoda je sazrela tek ovih dana. Prvi rod jagode iz plastenika imaće cenu od 400 dinara za kilogram kažu Kuzmanovići koji su zadovoljni ovom cenom.

I sve jagode iz ovog plastenika će biti ukusne i slatke jer je sve urađeno na vreme. Da je bilo sunca jagode bi stigle i ranije. Ovako, berba će uslediti ovih dana, a Kuzmanovići sa nestrpljenjem očekuju njen početak.

Godinama unazad Kuzmanovići su upevali da proizvedu kvalitetnu jagodu i svake godine se traži kilogram više. Tržište je obezbeđeno, a svaka godina donese i nekog novog kupca. Prva cena jagode biće 400 dinara.

Breba je veoma važan posao, pa Kuzmanovići angažuju i dodatnu radnu snagu jer se jagoda mora brati na vreme. A da bi produžili sezonu, Kuzmanovići imaju jagode i na otvorenom prostoru pa kad prođe sezona plasteničkih stižu i one sa njive. Imaće nešto nižu cenu jer će je tada biti više na tržištu, ali će i ona obezbediti određenu zaradu. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*