Rumski KK „Sloven“ prvak druge muške lige KSV JUG

KK „SLOVEN“ IZ Rume osvojio je titulu prvaka DRUGE MUŠKE LIGE KSV JUG i time se plasirao u viši rang takmičenja. Iako je poslednja utakmica bila teška i neizvesna košarkaši Slovena su uspeli da ostvare pobedu nad ekipom „Jedinstva“ iz Kačareva, rezultatom 71 -59.

Poslednja utakmica u sezoni, koja se igra u gostima i to sa 11 razlike u zaostatku čekala je košarkaše Slovena. Iako im sve okolnosti nisu išle na ruku i premda su osećali pritisak jer je trebalo ostvariti pobedu sa minimum 12 razlike, igrači su bili najbolji u najtežim trenucima, pokazavši borbenost, timski duh i veliku želju za pobedom.

Ostvarivši pobedu, osvojivši titulu prvaka DRUGE MUŠKE LIGE KSV JUG košarkaši „Slovena“ su se plasirali u viši rang takmičenja, koji zahteva jače treninge, bolju uigranost, bolju spremnost svakog pojedinačnog igrača, a na tome će se i raditi u narednom periodu, na narednim trenizima kako bi ovi talentovani mladi košarkaši bili što bolji i kako bi i svoj klub i svoj grad predstavili u što boljem svetlu.

Ovaj uspeh košarkaškog kluba iz Rume, ovog tima igrača uticaće na mnoge dečake da krenu njihovim stopama i opredele se za treniranje košarke, pa da ih i oni za nekoliko godina naslede i isto tako drže pehar u rukama. Zato košarkaški klub „Sloven“ ima školicu sporta u koju upisuje dečake, buduće mlade nade kluba. Upis traje do 1. Maja.

Osvojena titula je ovim igračima dodatna motivacija, dodatan podstrek da budu još bolji, spremniji i ko zna možda nas obraduju i peharom u višem rangu takmičenja.                                                     

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*