U Sremskoj Mitrovici do građevinske dozvole za samo nedelju dana

Trogodišnja saradnja između Pokrajinske vlade i NALED-a, definisana sporazumom, dala je višestruke efekte u unapređenju kapaciteta lokalnih samouprava u Vojvodini i poslovnog ambijenata za privlačenje invasticija, ocenjeno je na godišnjem susretu predstvanika Pokrajinske vlade i NALED-a. Ostvareni rezultati pokazuju da se danas do građevinske dozvole u Vojvodini može doći za sedam dana, i tu prednjače opštine Žitište, Sečanj i Odžaci i gradovi Sremska Mitrovica i Subotica. Takođe, dve od 10 najatraktivnijih opština u Srbiji u korišćenju servisa E-uprave su vojvođanske, dok su na svakog prijavljenog sezonskog radnika u centralnoj Srbiji, dva registrovana u Vojvodini.

„NALED je poslednjih godina veoma aktivan i predstavlja neku vrstu dodatne energije koja nacionalnu, pokrajinsku i lokalnu administraciju usmerava na rešavanje onih problema koje detektuju privrednici“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Mirović.

On je dodao da je Pokrajinska vlada zadovoljna saradnjom sa NALED-om, te da će se saradnja, sa novim definisanim planovima, nastaviti.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović kazala je da su se opštine i gradovi u Vojvodini izdvojili u svim državnim sistemima i bazama kao uspešniji od republičkog proseka.

„Razgovarali smo i o programima koji daju podršku malim privrednicima i zanatlijama. Zajedno radimo na izradi srednjoročnog plana ruralne komasacije i podsticanju organske proizvodnje“, rekla je Violeta Jovanović i dodala da je akcenat i na promociji kulture, umetnosti i nasleđa kao vitalnog stuba lokalnog razvoja.

Predstavnici gradova i opština potpisali su i Deklaracuju o zaštiti pčela Srbije, čiji je cilj da se zaustavi štetna praksa tretiranja komaraca iz vazduha sredstvima koja su otrovna za pčele.

Predsednik Mirović je ukazao na značaj ovog dokumenta i dodao da

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*