Novi vodovod i kanalizacija u Novoj Pazovi

Biro za odnose sa javnošću Vlade AP Vojvodine izdao je saopštenje povodiom obilaska radova na izgradnji vodovodne i rekonstrukciji kanalizacione mreže u Novoj Pazovi. Prenosimo saopštenje u celosti:

„Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, zajedno sa predsednikom Opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem, obišao je danas radove na izgradnji vodovodne i rekonstrukciji kanalizacione mreže u Novoj Pazovi, čija je ukupna vrednost oko 71 milion dinara, a Pokrajinski sekretarijat učestvuje sa više od 40 miliona dinara.

Sekretar Radojević je podsetio na to da je na ovogodišnjem Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine, staropazovačka Opština konkurisala sa već pripremljenim projektima i tako dobila deo sredstava, od velikog značaja za tekuće radove.

„Reč je o zajedničkim ulaganjima Sekretarijata za poljoprivredu i ove lokalne samouprave u tri projekta: rekonstrukciju vodovoda u Ulici kneza Mihajla, zatim u Ulici vojvode Putnika, i izgradnji kanalizacione mreže u Vojvođanskoj ulici i UliciPoljski put“, istakao je Radojević.

On je prilikom obilaska radova na izgradnji kanalizacione mreže u Vojvođanskoj ulici i Poljskom putu istakao da je Opština Stara Pazova u ovoj 2019. godini bila čvrsto opredeljena da investira u vodovodnu i kanalizacionu mrežu na području Nove Pazove, što je od strane resornog sekretarijata prihvaćeno. Kako je pojasnio za radove u ove dve ulice, Pokrajina izdvojila ukupno oko 30 miliona dinara za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže. Uz Pinkijevu ulicu to je, kako je resorni sekretar naveo, ukupno 1.400 metara nove kanalizacione mreže u ovom naselju.

Kada je reč o ulicama knez Mihajla i Vojvode Putnika, Radojević je naveo da paralelno teku radovi na zameni preko 1.000 metara azbestnih sa novim polietilenskim cevima, u vrednosti oko 40 miliona dinara.

„U narednom periodu planiramo potpisivanje ugovora sa predstavnicima Opštine Stara Pazova i povodom rekonstrukcije vodovoda u Ulici Miloša Obilića. Ukupna vrednost projekta je skoro 25,5 miliona dinara, u čemu Sekretarijat učestvuje sa oko 20 miliona dinara ili 80 odsto“, najavio je Radojević i naveo da će na ovaj način biti zaokružen investicioni poduhvat u komunalnim projektima za ovu godinu.

On je izneo podatak da je samo u ovoj godini u revitalizaciju vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj sremskoj opštini uloženo blizu 100 miliona dinara, samo u Novoj Pazovi.

Radojević je izrazio zadovoljstvo saradnjom resornog sekretarijata sa ovom opštinom, koja neumorno priprema projekte radi unapređenja života lokalnog stanovništva i skrenuo pažnju na to da je od formiranja Pokrajinske vlade u Opštinu uloženo bezmalo 160 miliona dinara.

Prema rečima predsednika Opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića ova podrška lokalnoj samoupravi je od velikog značaja.On je spomenuo da je važno što se u narednoj godini rešava celokupno pitanje Bloka IX, gde se inače odvijaju radovi.Kako je navedeno radovi na vodovodnoj mreži biće završeni do kraja godine, a kanalizacija u prvoj polovini naredne godine.

„Zajedničkim ulaganjima zamenićemo azbestne vodovodne cevi na kritičnim delovima ulica u Novoj Pazovi, i izgraditi kanalizaciju prema projektima, gde je najhitnije“, istakao je predsednik Opštine Stara Pazova i najavio obimne radove i u drugim naseljima Opštine Stara Pazova“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*