Napad na prostorije SNS u Kotraži

Opozicioni vandali, svoju političku nemoć, po ko zna koji put, kompenzuju napadima na stranačke prostorije Srpske napredne stranke, nasiljem, prebijanjem i uništavanjem imovine članova Srpske napredne stranke.

Ovog puta na meti su se našle prostorije Mesnog odbora Srpske napredne stranke u Kotraži, opština Lučani. Vandali su uništili promotivni materijal, a poruka je jeziva i upućena svega par dana posle pretnji smrću predsedniku SNS Aleksandru Vučiću. Nožem je isečeno lice Vučića na stranačkom baneru.

Po ovom sramnom činu, može se izmeriti i njihova mržnja prema uspesima SNS i velikoj podršci naroda stranci koju predvodi Vučić. Jer, ovi vandali su morali da ulože veći napor kako bi stigli do visokog banera, uz rizik da budu viđeni.

Da podsetimo, pre samo par dana, u Ulici Voje Pajića u Lučanima, napadnuta je i mučki prebijena šezdesetčetvorogodišnja žena, aktivistkinja i kandidatkinja za odbornicu Srpske napredne stranke. Mlađe muške osobe brutalno su je pretukle i vređale samo zato što je delila promotivni materijal SNS. Od posledica batina završila je na višednevnoj bolničkoj negi.

Takođe, na nedavnoj sednici Skupštine grada Beograda odbornička grupa Saše Jankovića podnela je zahtev za dopunu dnevnog reda sa predlogom da se usvoji zaključak kojim se osuđuje napad na odbornika Borka Stefanovića. Vladajuća većina, na čelu sa SNS, odmah je prihvatila da podrži predloženi zaključak.

Sa namerom da beogradski parlament pošalje jednoglasnu poruku da osuđuje sve vrste nasilja, bilo da se radi o predstavnicima opozicije ili vlasti, šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković podneo je i amandman da se predlogom Zaključka najoštrije osude napad na odbornika Borka Stefanovića i poziv na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić od strane Dveri, kao i poziv na silovanje premijerke od strane predsedavajućeg “Saveza za Srbiju” Željka Veselinovića.

Jankovićevi odbornici su odmah nakon toga povukli svoj predlog uoči samog usvajanje dnevnog reda sednice, što se može tumačiti kao javni poziv njihovim frustriranim nasilnicima da nastave sa pretnjama, prebijanjima i uništavanjem imovine članova SNS.

To se iz dana u dan dokazuje u Lučanima. Na pozitivnu kampanju SNS, opozicija odgovara mržnjom, pretnjama, lažima i kriminalnim delima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*