У Новим Бановцима отворен логистички центар домаће компаније „Трансфера“

Foto/ transfera.com/

Пресецањем црвене врпце све;ано је отворен логистички центар домаће компаније ,,Трансфера” који је уједно један од највећих логистичких центара у региону, у индустријској зони у Новим Бановцима.

Реч је о инвестицији вредној 14 милиона евра и објекту површине од 30.000 квадратних метара, који је завршен за рекордних девет месеци. Свечаном отварању присуствовали су представници компаније ,,Трансфера“, Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, и Милош Ненезић, председник Уније послодаваца Србије као и више од 250 гостију.

У плану компаније, која је упослила више од 360 људи, међу којима и 100 младих инжењера, је наставак изградње логистичког парка, чија је следећа фаза радова предвиђена за наредну годину.

Милош Ненезић, председник Уније послодаваца Србије истакао је значај ове инвестиције за локално становништво.

Нови логистички центар је опремљен најсофистициранијом технологијом за управљање складишним операцијама, а као један од приоритета постављено је коришћење обновљивих извора енергије. Трансфера тренутно има више од 800 царинских операција на дневном нивоу, а у оквиру логистичког центра реализује се преко 300 царинских операција дневно. У исто време, Трансфера транспортује око 350 пошиљки дневно у међународном транспорту. У оквиру логистичког центра је и логистика и сервис компаније Цомтраде.

Компанија има 20 канцеларија у Србији, као и представништва у Кини и Италији.