Румски одборници потврдили промену цене воде и улагања у „Комуналац“

Одборници Скупштине Општине Рума на данашњој седници потврдили су претходну одлуку Општинског већа да се на подручју румске и иришке општине повећа цена воде и канализације, као и прикључака на мрежу.

„Знамо да је повећање цена непопуларна мера, али смо гледали да она буде минимална и са овим повећањем грађани Општине Рума пиће и даље једну од најквалитетнијих вода у  нашем окружењу.  Оно што је важно јесте да смо донели одлуку којом ћемо на неки начин дестимулисати прекомерну потрошњу пијаће воде“, рекао је Стеван Ковачевић, председник Скупштине Општине Рума.

Истовремено, донета је и одлука о улагањима у румски „Комуналац“ , односно опредељена су средства за додатну набавку опреме.

„Донели смо одлуку и о улагањима у Комуналац, за набавку нове опреме односно основнх средстава, пре свега камиона, па ћемо имати ту могућност да смеће на најекономичнији и најбржи  и технички најоправданији начин одвозимо, а и најекономичнији начин одвозимо смеће из наше општине“, навео је председник Скупштине. 

 

Такође, одборници су данас констатовали истек мандата директора Комуналца и Градске библиотеке и именовали на те функције поново Драгана Панића и Дамира Васиљевића Тоскића.