Tradicija duga 38 godina: Za vikend „Otvoreni kros Srema“ u Inđiji

U subotu će se u sportskom centru „Leje“ održati“38. Otvoreni Kros Srema“ koji će ove godine biti na najvišem nivou do sada.

Prvi put u istoriji „Otvoreni Kros Srema“ je uvršten u zvanični kalendar Atletskog saveza Srbije, a potvrđen je dolazak Bojana Stevića, državnog sekretara Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Slobodana Brankovića, direktora Atletskog saveza Srbije, Nemanje Svjetličića, savetnika predsednika Sportskog saveza Srbije, Slobodana Boškana, predsednika Sportskog saveza Vojvodine(SSV), Mladena Stojšina, generalnog sekretara SSV-a.

Za najbolje takmičare obezbeđene su do sada najveće novčane nagrade, kao i medalje i diplome (za troje prvoplasiranih u svim trkama). Četvoroplasirani i petoplasirani dobijaju dilomu, a pehare najbolji senior i seniorka.

Ova tradicionalna sportska manifestacija od značaja za opštinu Inđija, prepoznata je od strane rukovodstva ASS i na taj način je dat značaj koji ova sportska priredba i zaslužuje. Ogromna podrška stiže i od strane lokalne samouprave koja, iz godine u godinu, nesebično pomaže održavanje Krosa.

Na ovogodišnjem krosu očekuje se učešće najboljih atletičara iz Srbije i regiona.

Davne 1981. godine je održan prvi „Otvoreni kros Srema“ i sve do danas nije prekidana tradicija okupljanja najboljih atletičara Srbije u svim uzrasnim kategorijama.

Za sve bliže informacije možete se obratiti Savezu sportova Opštine Inđija svakim radnim danom od 08.00 do 14.00 satina brojeve telefona 022 561 023 ili 063 83 77 425 (Nikolica Bocij).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*