Svetski dan poezije u Sremskoj Mitrovici: Ko čita pobeđuje

U Biblioteci „Gligorije Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici obeležen je Svetski dan poezije druženjem pesnika, recitatora i ljubitelja poezije. Deca, ali i oni malo stariji čitali su u biblioteci svoje omiljene pesnike.

Inače, Svetski dan poezije proslavlja se 21. marta i ustanovljen je od strane UNESKO-a 1999. godine. Svrha ovog dana ja promocija čitanja, pisanja, objavljivanja i poezije u školstvu širom sveta, ali i davanje novih podsticaja i priznanja nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima.

Upravo su na Svetski dan poezije, Izdavačko preduzeće „Klio“ i Biblioteka „Gligorije Vozarević“ pokrenuli i akciju „Knjiga nedelje“. O čemu se tu radi? Izdavačko preduzeće „Klio“ svake nedelje jedan naslov iz svoje bogate produkcije označi kao „Knjigu nedelje“. Ta publikacija bude isporučena, u dva primerka, bibliotekama partnerima u ovoj akciji. Jedan primerak dobija biblioteka, a drugi primerak je poklon zainteresovanom korisniku biblioteke, koji je u obavezi da svoje lične impresije o pročitanom delu, kratki utisak, prikaz, objavi na fejsbuku Biblioteke, nekih lokalnih medija, a zatim će se naći i na sajtu „Klia“.

– Sećate li se slogana KO ČITA POBEĐUJE? Rešili smo da opet pobedimo i to dosadu, neznanje, inertnost, apatiju, hiperpotrošnju –  poručuju iz mitrovačke Biblioteke.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*