Talentovani Sremac Nenad Rašević u šabačkoj FK Mačvi

Da je Ruma grad sporta potvrđuju vrhunski rezultati klubova i pojedinaca ne samo u ovoj nego i u predhodnim godinama. Pojedinci se snalaze kako znaju i umeju u želji da sport kojim se bave postane i njihovo zanimanje. Sedamnaestogodišnji Nenad Rašević iz Rume više od 10 godina trenira fudbal, a sada je član Omladinske ekipe Fudbalskog kluba Mačva u Šapcu.

Sa Nenadom Raševićem, mladim talentovanim fudbalerom, sreli smo se u centru Rume, u pauzi između nastave u Srednjoj školi Branko Radičević u Rumi i treninga u Šapcu. Vremena je malo za sve obaveze koje ovaj mladi fudbaler ima. Od svoje šeste godine pa do danas, njegovo vreme je ispunjeno obavezama u školi i fudbalom. Sve je počelo u rumskom Slovenu, pa u Fudbalskom Klubu Inđija, i evo sada u šabačkoj Mačvi.

„Bio sam mnogo uplašen na početku, sve mi je to bilo novo, ali pre svega jedno lepo iskustvo. Sada mi je sve to postalo normalno, uslovi su fenomenalni, mnogo se trenira i to rezultira dobrim utakmicama“, rekao je za naš edijski cenzat Rašević.

Da su se godine truda i brojnih odricanja isplatile potvrđuju u njegovom matičnom klubu. Primeran učenik, timski igrač i iznad svega talentovan fudbaler jesu karakteristike koje Nenadu garantuju uspeh u klubu, a kako stvari sada stoje, i prelazak u prvi tim, što i jeste Nenadov cilj. Da postane član prvog tima Mačve u kojoj je poslednjih šest meseci. Sve zanimljive trenutke sa dosadašnjih utakmica čuva u svom telefonu, kao podsećanje na period sticanja iskustava u sportu koji će, kako kaže, biti njegova profesija.

Nenad sada igra na mestu štopera. Vredno radi i dalje. Za ostvarenje svog cilja, a to je da postane profesionalni fudbaler, ima podršku svojih profesora i naravno porodice. Jer iz porodice je sve i krenulo. Na nagovor dede sa šest godina šutnuo je prvu loptu od koje se evo, više od 10 godina ne odvaja. Želja će mu biti ispunjena kada na teren izađe u prvom timu Mačve koja se takmiči u Super ligi Srbije. A posle toga biće siguran da je izabrao pravi put i da godine rada i truda nisu bile uzaludne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*