Sremska Mitrovica: Vojska uređuje svoju infrastrukturu

Sve što je bilo uništeno i oštećeno u NATO agresiji, ali i posle dugih godina namernog zapostavljanja i planskog uništavanja i umanjivanja Vojske Srbije, biće obnovljeno i stavljeno u funkciju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao novi objekat za smeštaj borbenih vozila u kasarni “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici.
– Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili su potrebna novčana sredstva za sve što je potrebno Vojsci da uredi svoju vojnu infrastrukturu. Vojska mora svoju tehniku da drži u hangaru, tamo gde joj je mesto i da joj na taj način produžava životni vek, ali isto tako da pripadnici naše vojske daleko jednostavnije i u boljim uslovima obavljaju svoje svakodnevne dužnosti – rekao je ministar odbrane.

On je dodao da je Vojska Srbije garant stabilnosti i mira u našoj zemlji i regionu.
– Sigurna i stabilna Srbija je garant sigurnog i stabilnog Balkana, a upravo je to politika koju predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić sprovodi, vrlo često teško, nemajući sa druge strane one koji tu politiku razumeju i iskreno prihvataju, i zato je snažna vojska garant snažne mirovne politike Republike Srbije – rekao je ministar Vulin.

Komandant Prve brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Petrović podsetio je da je 2015. godine u kasarni u Sremskoj Mitrovici otpočela izgradnja više hangara, kao odgovor na porušene objekte tokom NATO agresije.
– Prošle godine završena su prva tri, koji su omogućili smeštaj tenkovskih jedinica 15. tenkovskog bataljona, lociranog u kasarni u Sremskoj Mitrovici, a ovih dana završen je i četvrti hangar koji će omogućiti smeštaj savremenih borbenih vozila. To omogućava da tehniku koju imamo bolje i kvalitetnije čuvamo i da operativne sposobnosti jedinica, lociranih u Sremskoj Mitrovici, budu održavane na onom nivou koji garantuje bezbednu i sigurnu budućnost svih građana Republike Srbije – rekao je general Petrović.

Predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković, izrazivši zadovoljstvo zbog posete ministra Vulina, istakao je da grad i Ministarstvo odbrane čine zajedničke napore da rešavaju sve zadatke od zajedničkog značaja.

– Sa svoje strane pokušavamo da pomognemo da uslovi rada pripadnika Vojske Srbije u našem gradu budu na višem nivou. Velika je uloga Vojske Srbije, kao važnog poslodavca u našem gradu, uz nezaobilazni bezbednosni doprinos koji nam pruža, a to se najbolje pokazalo 2014. godine kada je Vojska Srbije za vreme poplava u Sremskoj Mitrovici dala nemerljiv doprinos da grad bude odbranjen od elementarnih nepogoda. U znak zahvalnosti, Grad Sremska Mitrovica je već odredio prostor gde će se graditi stanovi za pripadnike Vojske i ostalih bezbednosnih struktura, i to će biti naš doprinos da se pripadnici sistema odbrane osećaju bolje i da imaju bolje uslove za život i rad – istakao je Tomislav Janković.
Izvođač radova na nedavno završenom hangaru, četvrtom u kasarni “Boško Palkovljević Pinki”, je Vojnograđevinska ustanova. Vrednost investicije je 35 miliona dinara. Površina objekta, kao i prethodna tri, je oko 900 kvadratnih metara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*