Protivgradne rakete za Radarski centar „Fruška gora“

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je, u prisustvu direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslava Nikolića, predao Radarskom centru „Fruška gora“ na korišćenje 530 protivgradnih raketa za sprovođenje zaštite poljoprivrednih useva na teritoriji Vojvodine.

– Za sprovođenje efikasnije zaštite poljoprivrednog zemljišta i useva, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je ove godine izdvojio 20 miliona dinara. Sekretarijat je sproveo postupak javne nabavke, i u celosti finansijski podržao aktivnosti na podizanju nivoa protivgradne zaštite u našoj pokrajini – istakao je Radojević prilikom primopredaje protivgradnih raketa Republičkom hidrometerološkom zavodu, koji je nadležan u ovim poslovima.

Radojević je ukazao da je Sekretarijat za poljoprivredu prošle godine, kada su lokalnim samoupravama za protivgradnu zaštitu bila opredeljena bespovratna sredstva u iznosu do 60 odsto, po prvi put, prepoznao potrebu izdvajanja neophodnih finansijskih sredstava za nabavku protigradnih raketa, radi podizanja nivoa protivgradne zaštite u našoj pokrajini.

Pokrajinski sekretarijat će na ovaj način, kako je još istaknuto, preko Republičkog hidrometeorološkog zavoda, distribuirati protivgradne rakete radarskim centrima u Sremu, Banatu i Bačkoj, u skladu sa ukazanim potrebama. Cilj nabavke raketa bio je da se poljoprivrednicima svih 45 opština sa teritorije AP Vojvodine, pruži podjednaka zaštita.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*