Protivgradne rakete za Radarski centar „Fruška gora“ Protivgradne rakete za Radarski centar „Fruška gora“
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je, u prisustvu direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslava Nikolića, predao Radarskom centru „Fruška gora“ na... Protivgradne rakete za Radarski centar „Fruška gora“

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je, u prisustvu direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslava Nikolića, predao Radarskom centru „Fruška gora“ na korišćenje 530 protivgradnih raketa za sprovođenje zaštite poljoprivrednih useva na teritoriji Vojvodine.

– Za sprovođenje efikasnije zaštite poljoprivrednog zemljišta i useva, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je ove godine izdvojio 20 miliona dinara. Sekretarijat je sproveo postupak javne nabavke, i u celosti finansijski podržao aktivnosti na podizanju nivoa protivgradne zaštite u našoj pokrajini – istakao je Radojević prilikom primopredaje protivgradnih raketa Republičkom hidrometerološkom zavodu, koji je nadležan u ovim poslovima.

Radojević je ukazao da je Sekretarijat za poljoprivredu prošle godine, kada su lokalnim samoupravama za protivgradnu zaštitu bila opredeljena bespovratna sredstva u iznosu do 60 odsto, po prvi put, prepoznao potrebu izdvajanja neophodnih finansijskih sredstava za nabavku protigradnih raketa, radi podizanja nivoa protivgradne zaštite u našoj pokrajini.

Pokrajinski sekretarijat će na ovaj način, kako je još istaknuto, preko Republičkog hidrometeorološkog zavoda, distribuirati protivgradne rakete radarskim centrima u Sremu, Banatu i Bačkoj, u skladu sa ukazanim potrebama. Cilj nabavke raketa bio je da se poljoprivrednicima svih 45 opština sa teritorije AP Vojvodine, pruži podjednaka zaštita.

 

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar