Inđija: Jubilej obeležen gala koncertom

Pesmom, igrom i dodelom priznanja obeležen je 70. rođendan Kulturno-umetničkog društva „Soko“ iz Inđije. U Sportskom centru Inđija održan je gala koncert na kojem su učestvovala četiri ansambla dve pevačke gruđe. KUD „Soko“ osnovan je davne 1948. godine i broji više od 250 članova svih uzrasta.

Pesmom o Sremu započeto je slavlje u Sportskom centru Inđija. 70 godina postojanja KUD-a Soko jubilej je na koji su ponosni oni koji su u njemu radili decenijama unazad. Obeležavanje rođendana najstarijeg KUD-a u Inđiji bila je prilika da se uruče I priznanja onima koji su 15 I 20 godina uz ovo društvo.

Osnovni cilj i misija KUD „Soko“ jeste očuvanje kulturne baštine našeg naroda, ali se mnogo pažnje pridaje socijalizaciji mladih, njihovom druženju i putovanjima koji su sastavni deo našeg društva, posebno su istakli predstavnici društva.

Prisutni na gala koncertu u inđijskoj hali imali su priliku da pogledaju različite koreografije- Igre iz Srema, Bele Krajine, vlaške igre sa Homolja, iz Crne Trave…U KUD-u Soko posebno su ponosni na saradnju sa kolegama a među njima je i Dajana Kostić, koreograf iz Stare Pazove, koja je pružila podršku KUD-u Soko.

Podsetimo da je KUD Soko osnovan 1948. godine i tada pod imenom „Dušan Jerković“, nakon 90-tih godina menja ime u „Soko“ koje i dan danas sa ponosom nosi. KUD broji 4 ansambla, dve pevačke grupe i više od 250 članova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*