Sremska Mitrovica: Privremeni azil za pse počeo sa radom

Privremeni azil za pse lutalice sa terotorije Grada Sremska Mitrovica koji je još uvek u izgradnji, smešten je u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica. Uspešnom saradnjom grada i zavoda došlo se do ovog privremenog rešenja.

Rešavanjem problema Grad Sremska Mitrovica ipak ne odustaje od izgradnje azila za pse lutalice koji će biti napravljen po evropskim standardima.

– Ovo je odlično rešenje koje će omogućiti da sve one pse koji se nalaze u okolini škola, stambenih naselja, pokupimo i smestimo ovde gde će imati sve uslove za boravak. Ova saradnja sa KPZ -om treba pre svega da omogući jedno privremeno prihvatilište za napuštene pse, da jednostavno imamo mesto gde ćemo da smestimo, pratimo i izvršimo određena lečenja, vakcinacije i sve ono što je neophodno po zakonu kada se psi prihvate. Ovo nije trajno rešenje, privremeno je. Grad će sigurno ići u izgradnju svog azila, s obzirom da želimo da imamo jedan reprezentativan objekat, rekao je Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice prilikom obilaska.

Izradnju je inicirao OEPS, a partner na projektu, pored lokalne samouprave i KPZ je i nevladino udruženje HELP. Ukupno je predviđena izgradnja 42 boksa istakao je upravnik KPZ Sremska Mitrovica, Aleksandar Alimpić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*