Inđija: Dogradnja vrtića za više mališana i kvalitetniji rad

Prošle godine oko sto dece imalo je pravo na upis, ali nije bilo dovoljno prostora, zato se pristupilo dogradnji objekta “Sunce” u Inđiji, ali ove godine za upis prijavilo se još stotinak dece i promenom namene nekih prostorija, smanjena je lista čekanja za dve grupe.

Nove prostorije izgrađene su i opremljene u skladu sa najvišim standardima, al i dvorišni prostor je rekonstruisan.

– Ovo je poseban dan za našu ustanovu, jer smo sa ovim proširenjem dobili kvalitetne uslove za rad, kao i kvalitetnu sredinu za učenje i razvoj dece i ono što je najvažnije stotinu mališna će da raste u društvu svojih vršnjaka, rekla je Jelena Kresoja direktorka PU “Boško Buha”

Ona je dodala da postoji još razloga za slavlje, a to je otvaranje novog igrališta. Dvorište dobija potpuno novu sliku, postoji mnogo sprava i multifunkcionalnih kompleksa za igru  zabavu. U dvorištu se nalazi jedan deo poligona spretnosti gde će se obavljati fizičke aktivnosti na otvorenom što će unaprediti i kvalitet rada u vrtiću.

Svečanom otvaranju novog dela vrtića prisustvovao je i Vladimir Gak predsednik Opštine Inđija, koji aktivno učestvuje u rešavanju ovog problema i najavljuje generalno rešenje.

– Nadam se da će naši mališani ovde uživati, da će dece u našoj opštini biti sve više i ono što čvrsto obećavamo je da ćemo najhitnije krenuti u izgradnju velikog novog vrtića kod hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene gde projektna dokumentacija malo kasni, ali prinuđeni smo da formalne stvari ispoštujemo, kako bi sve bilo u skladu sa zakonom.

Odmah po obilasku opštinske delegacije, nove prostorije naselili su novi i do polaska u školu stalni stanari.

Ovaj članak je realizovan kao projekat „Info- Inđija: svuda i uvek“, koji sufinansira Opština Inđija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*