Sremska Mitrovica: Pojačana kontrola saobraćaja u zonama škola

Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici preduzeće na početku i u toku nove školske godine, niz preventivnih mera i aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti učenika osnovnih i srednjih škola.

U cilju što veće bezbednosti učenika, u toku septembra, na putevima, ulicama i raskrsnicama u zonama škola, obavljaće se pojačane kontrole saobraćaja. Pojačane kontrole saobraćaja biće usmerene na sankcionisanje prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom i nepropuštanje pešaka, posebno đaka, na obeleženim pešačkim prelazima.

U septembru i oktobru, saobraćajni policijski službenici će održati seriju predavanja o bezbednom učešću dece u saobraćaju. Posebna pažnja biće posvećena đacima-prvacima.
Policijski službenici će intenzivirati patrolno-pozorničku delatnost u zonama škola, posebno u večernjim časovima, radi sprečavanja i otkrivanja eventualnih krivičnih dela i prekršaja, dok će školski policajci intenzivno obilaziti škole u cilju pružanja pomoći i efikasnije zaštite učenika i školske imovine.

U okviru preventivnog delovanja, planirana je edukacija učenika osnovnih i srednjih škola o bezbednom učešću dece u saobraćaju, suzbijanju narkomanije, alkoholizma, maloletničke delinkvencije, trgovine ljudima (decom), vršnjačkog, porodičnog i elektronskog nasilja, kao i zloupotreba društvenih mreža. U saradnji sa školskim upravama, nastaviće se realizacija projekta „Bezbedno detinjstvo – razvoj bezbednosne kulture mladih“, u svim osnovnim školama na području Srema.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*