Sremska Mitrovica: Izložba poljoprivredne mehanizacije u KPZ-u

U organizaciji Kazneno Popravnog zavoda Sremska Mitrovica uz pomoć lokalne samouprave i Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica protekog vikenda održana je izložba poljoprivredne mehanizcije domaćih proizvođača u krugu Zavoda.

Izložbu su posetili ministri pravde i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi, Nela Kuburović i Branislav Nedimović.

– Zavod je na vreme prepoznao značaj poljoprivrede i davno se na tržištu pozicionirao svojim, sada već svuda prepoznatljivim proizvodima poput „Dubravinih“ prikolica i drljača. Ovi proizvodi Zavoda nisu samo poznati na domaćim prostorima, već i u regionu, a uskoro će biti prisutni i na tržištu Evropske unije, rekla je ministarka Kuburović.

Nakon obraćanja ministarke, prisutnima se obratio ministar poljoprivrde, vodoprivrede i šumarstva, Branislav Nedimović koji je zvanično otvorio sajam.

– Bez ove industrije teško da bilo šta možemo da pričamo u budućnosti o srpskoj poljoprivredi i zbog toga je upravo to jedan od segmenata na kojima ćemo ubuduće raditi. Država će u narednom periodu podržati proizvodnju domaće mehanizacije i radiće na rešavanju problema velikih subjekata u tom sistemu, poput IMT-a i IMR-a. Naše mere agrarne politike biće usmerene ka tome da maksimalno koristimo srpske potencijale kako bi naš bruto društveni proizvod u ovom delu učinili što pozitivnijim i kako ne bi morali da uvozimo dodatnu opremu, nego da sve ono što proizvedemo ovde možemo ovde i da realizujemo. Analiza Svetske banke od pre nekoliko dana pokazala je da postoje četiri sektora u kome Srbija može postići još veću vrednost i veći iskorak i da su tu pored automobilske i metalske, i prehrambena i drvnoprerađivačka industrija, rekao je ministar Nedimović.

Upravnik KPZ u Sremskoj Mitrovici Aleksandar Alimpić istakao je da je izložba, koja je prva manifestacija takve vrste u nekom od zavoda u sistemu izvršenja krivičnih sankcija u Srbiji, podrška rastućoj privredi Srbije i da naredne godine taj zavod planira da proširi spektar proizvoda i da organizuje Sajam poljoprivrede. Na izložbi su predstavljene poljoprivredne mašine koje se proizvode u KP zavodu, kao i proizvodi iz oblasti poljomehanizacije iz više domaćih kompanija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*