Stara Pazova: Dodeljeni udžbenici svim prvacima u staropazovačkoj opštini

Opština Stara Pazova ove godine obezbedila je za sve đake prvake besplatne komplete udžbenike. Danas su predstavnici lokalne samouprave podeli ukupno 653 kompleta udžbenika za đake prvake u svim osnovnim školama na teritoriji opštine Stara Pazova.
Osmesi na licima prvaka iz osnovne škole „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima rekli su sve. Prvo, da su veoma srećni jer su dočekali vreme kada su i oni seli u đačke klupe, a sa druge strane jer su dobili knjige od Opštine Stara Pazova. Oni možda nisu svesni finansijskog značaja ove priče, ali njihovi roditelji svakako jesu. U novoj školskoj 2017/2018. godini prve razrede staropazovačkih osnovnih škola upisala su 653 učenika.
Na inicijativu predsednika opštine, Đorđa Radinovića, ove godine finansirana je kupovina kompleta udžbenika za sve đake prvake. Uz to, prvaci su dobili na poklon i komplete školskih pribora, što će im omogućiti da nesmetano zakorače u prve školske dane. Učenicima u osnovnoj školi „Slobodan Savković“u Starim Banovcima svečano je uručio direktor ove obrazovne ustanove.
Boško Milojević, direktor OŠ „Slobodan Savković“ Stari Banovci istakao je da je potez lokalne samouprave i više nego obradovao roditelje koji ove godine, po prvi put, nisu morali da kupuju knjige za đake prvake jer je Opština Stara Pazova izdvojila oko 6 miliona dinara za te namene.
Tokom prepodneva predstavnici lokalne samouprave svečano su uručili besplatne udžbenike đacima i u svim ostalim osnovno obrazovnim ustanovama na teritoriji opštine Stara Pazova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*