Sremska Mitrovica: Edukacija dece na temu zaštite od požara

Učenici u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“ u Sremskoj Mitrovici, danas su imali veoma zanimljivo  predavanje o temi – zaštita dece od požara. Predavanje je realizovano  kao deo projekta „Osnovi bezbednosti dece“ koji zajedno, od početka ove školske godine, realizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. O opasnostima od požara, ali i načinima reagovanja kada do njih dođe, osmacima su govorili Vladimir Drmanović, komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice i Stevan Pejić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

„Ovo je ulaganje u bezbednosnu kulturu naše dece i to je neprocenjivo. S razlogom se u narodu kaže da ako sam sebi ne umeš da pomogneš, ne može ti ni drugi pomoći. Ovo je jedan sistemski pristup rešavanju problema bezbednosne kulture, na predlog ministra unutrašnjih poslova. Po završenoj obuci deca su spremnija i znaju kako da odreaguju kada dođe do opasnosti“, rekao je Stevan Pejić, načelnik odeljenja za vanredne situacije Sremska Mitrovica.

Predavanje o zaštiti od požara u Osnovnoj školi Slobodan Bajić Paja u Sremskoj Mitrovici je samo jedno u nizu,  imajući u vidu činjenicu da je plan da se edukacija učenika održi na nekoliko važnih tema.

Kroz 8 veoma aktuelnih tema učenici će biti upoznati sa: osnovama ponašanja u saobraćaju, zatim sa ulogom policije, vatrogasaca, kako da prepoznaju različite oblike nasilja, bolesti zavisnosti i kak0 da ne postanu žrtve trgovine ljudima. Veoma iskusni edukatori naučiće ih da prepoznaju ove negativne pojave u društvu i kako da reaguju u kriznim situacijama“, rekla je Ankica Jeftić, direktor „OŠ Slobodan Bajić Paja“u Sremskoj Mitrovici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*