Sremska Mitrovica: Svečano otvoren podvožnjak

Danas tačno u podne svečano je otvoren podvožnjak na ukrštanju magistralne pruge Beograd – Šid – državna granica i lokalnog puta u Fruškogorskoj ulici u Sremskoj Mitrovici. Više od 40 godina Mitrovčani su čekali na izgradnju  podvožnjaka koji će spajati severni i južni deo grada, čime se nesmetano može nastaviti razvijanje grada prema Fruškoj gori, a u značajnoj meri biće olakšan saobraćaj, posebno prema industrijskoj zoni koja je smeštena uz auto put.  Vrednost ove kapitalne investicije je pet miliona eura, a sredstva su obezbedili  u najvećem iznosu grad i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine koja je obezbedila 80 miliona dinara. Na današnjoj svečanosti u Sremskoj Mitrovici bila je i premijerka Ana Brnabić.

„Ovde smo danas samo da bismo podržali upravu grada Sremska Mitrovica jer ovo je delo lokalne samouprave, ali i svih građana, a ujedno i dokaz da je moguće ostvariti ovakva ulaganja iz lokalnog budžeta. Ovakvi projeti su važni jer zaista poboljšavaju život građana. Ovaj grad je jedan od najuspešnijih u Srbiji i zato smo došli da to podržimo“, rekla je premijerka.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader koji je još jednom istakao  da je ovo jedna od veoma značajnih kapitalnih investicija za grad na Savi. On je podsetio i na to da su u okviru ovog projekta izgrađena i dva kružna toka. Izgradnju kružnog toka kod Elektrodistribucije sa 30 miliona dinara pomoglo je Ministarstvo privrede, dok su radovi na kružnom toku kod Horoskopa, čija je vrednost 60 miliona dinara, realizovani uz pomoć JP Puteva Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*