Slepi i slabovidi Inđija-Stara Pazova

Povodom Međunarodnog dana slepih i slabovidih Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih sa sedištem u Inđiji svakog 17. oktobra obeležava Dan belog štapa. U pitanju je organizacija koja je osnovana 1965. godine i danas nakon više od pola veka rada broji oko 320 članova iz Inđije i Stare Pazove.

-Jedan od najvažnijih ciljeva naše organizacije jeste integracija slepih i slabovidih osoba u sve društvene tokove i svakodnevne aktivnosti-  objašnjava Slobodan Božić, predsednik organizacije slepih i slabovidih i ističe:

-Mi imamo službu koja svakodnevno radi od 07 do 15  časova, a sekretar i pomoćni radnik su angažovani na administrativnim poslovima i pružanju usluga našim članovima. Ljudi dolaze kako bi ostvarili njihova prava i potrebe, bez obzira da li je reč o socijalnim uslugama, zdravstvu, penzionom, zaposlenju i slično.

U okviru obeležavanja Dana belog štapa u prostorijama Međuopštinske organizacije u Inđiji svake godine organizuje se svečanost na kojoj učestvuju deca iz inđijskih i staropazovačkih osnovnih škola čiji se radovi nagrađuju na  tradicionalnom likovnom i literarnom konkursu.

Opštine Inđija i Stara Pazova imaju dobru saradnju sa Međuopštinskom organizacijom slepih i slabovidih koja se delom finansira i iz budžeta tih lokalnih samouprava.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*