Kombi vozilo za decu sa smetnjama u razvoju Kombi vozilo za decu sa smetnjama u razvoju
Centar za socijalni rad „Dunav“ u Inđiji dobilo je donaciju u vidu kombi vozila koje koristi 15-oro dece sa smetnjama u razvoju i njihovi... Kombi vozilo za decu sa smetnjama u razvoju

Centar za socijalni rad „Dunav“ u Inđiji dobilo je donaciju u vidu kombi vozila koje koristi 15-oro dece sa smetnjama u razvoju i njihovi lični pratioci. Na taj način omogućeni su im daleko bolji uslovi za putovanje do školskih ustanova, jer je opština u saradnji sa Centrom u okviru evropskog projekta „Lični pratilac dece s poteškoćama u razvoju“ obezbedila pomenuto vozilo.

Sa projektom su upoznati i roditelji. Kako kaže direktorica Centra za socijalni rad Željka Godić Avramović, petnaestoro dece s poteškoćama u razvoju, do škola „Anton Skala“ u Staroj Pazovi, „Milan Petrović“ u Novom Sadu i matičnih škola u Inđiji, prati 15 licenciranih ličnih pratilaca, a za njihov prevoz do donacije je korišćen stari kombi ove ustanove.

-Novim prevozom olakšan je prevoz dece do škole ali i poboljšana njihova bezbednost- rekla je Godić Avramović.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar