Bubrežni invalidi Sremska Mitrovica

Udruženje bubrežnih invalida Sremska Mitrovica, osnovano je 2011.godine, sa ciljem pomoći u pružanju zdravstvene i socijalne zaštite kao i uključivanja u društvene tokove pacijenta,korisnika zdravstvene zaštite, koji se leče na hemodijalizi.

   Početak rada ovog Udruženja obeležilo je stručno predavanje Dr Anice Cvetičanin, o temi “Visok fosfor – opasnost kod pacijenata na hemodijalizi”

Godinama unazad članovi udruženja beleže dobre rezultate na različitim takmičenjima. 2011.godine osvojen je veliki broj medalja: Ljiljana Gladić iz Ilinaca osvaja bronzu u stonom tenisu (Beograd), a potom i srebro na narednom takmičenju. Borka Šolaja iz Beške i Stevan Letunica iz Kuzmina”uzimaju” zlato u pikadu (Ada Ciganlija).

Iste godine, nakon radnog dela Godišnje skupštine Udruženja bubrežnih invalida S.Mitrovica, koja je te godine održana na Paliću, u okviru sporskih takmičenja, ponovo su osvojene medalje: Borka Šolaja iz Beške (bronza) i Ljubica Lađinović iz Višnjićeva (srebro) u pikadu.

 Kako ističu predstavnici Udruženja, iako su stoprocentno invalidi, maksimalno su uključeni u sve oblike društvenog i javnog života. Nekoliko puta posetili su u beogradska pozorišta, mitrovačko pozorište, kao i Sajam knjiga u Beogradu.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*