Ruma: Sportska oprema za „Dušanovu“ školu

Osnovna škola „Dušan Jerković“ dobila je danas vrednu donaciju od Saveza za školski sport Srbije vrednu 200.000 dinara. Pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta realizuje se akcija podele sportske opreme i rekvizita najboljim školama u Srbiji, a popularna „Dušanova“ škola dobila je ovog puta 40 lopti za odbojku, košarku, rukomet, mreže za odbojku, dva gola za rukomet i dve table sa koševima.

Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević izrazio je zadovoljstvo što donacija ide upravo u OŠ „Dušan Jerković“, s obzirom da je to jedna od onih škola koja u kontinuitetu, kad je u pitanju školski sport, postiže izvrsne rezultate.

– Veoma je važno da ovakve donacije i u budućnosti dođu do sve većeg broja škola. Nama u Strategiji razvoja sporta školski sport zauzima jedno od ključnih mesta, to je baza od koje se kasnije rezultuju vrhunski sportisti. Kada su u pitanju rezultati naših učenika sportista možemo se pohvaliti značajnim uspesima i medaljama na raznim takmičenjima. Naše škole su među najuspešnijim u Vojvodini, pa i u Srbiji kada je u pitanju školska olimpijada. Mislim da će ova donacija pomoći da učenici OŠ „Dušan Jerković“ u budućnosti ostvare što bolje rezultate jer će sada imati bolje uslove za pripreme, poručio je Kovačević.

Miloš Marković generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Ruma ističe da je Sportski savez Srbije prepoznao rezultate učenika OŠ „Dušan Jerković“.

– Ova škola je već duže vremena najbolja u okruženju. Kako u Sremu tako i na republičkim takmičenjima osvaja značajne medalje. Uzimajući u obzir te činjenice jasno je da donacija nije slučajna. Verujem da će deci nova oprema biti još jedan motiv da se bave sportom i da će im pomoći da napreduju, rekao je Marković.

Ulaganja Opštine Ruma u obrazovne ustanove su konstantna, a OŠ „Dušan Jerković“ je uspešno aplicirala i na republičkim i pokrajinskim konkursima. Zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu renovirana je fiskulturna sala, a u planu su i novi projekti, kaže direktorica ove škole Obrenka Krasić.

– Ove godine ćemo konkurisati za sredstva koja bi iskoristili da zamenimo parket u fiskulturnoj sali i da postavimo nove reflektore. Staru opremu ćemo izneti napolje pa će nam služiti na igralištu izvan škole. Ove godine očekujemo nove značajne sportske rezultate. Već su stigli dobri rezultati iz gimnastike. Nastavićemo u ovom smeru koliko god možemo, jer je u današnje vreme veoma značajno za omladinu i decu da se bave sportom, pre svega zbog zdravlja, izjavila je direktorica Krasić.

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*