Ruma: SOS usluga pružanje informativne, emotivne i pravne podrške žrtvama nasilja

Centar za socijalni rad Opštine Ruma pokrenuo je inicijativu da se ženama koje su u situaciji nasilja obezbedi usluga SOS telefona. Reč je o inovativnoj usluzi, koja je potpuno besplatna i ostvaruje se pozivanjem telefona 0800/10-10-10. Putem javnog poziva kao podrška projektu izabran je Ženski centar Novi Sad, a medijska promocija usluge održana je prošlog petka u prostorijama Dnevnog centra.

Osnovne usluge SOS telefona sastoje se u pružanju informativne, emotivne i pravne podrške putem telefona. Pored toga, osobe koje pozovu SOS telefon mogu se uputiti i na besplatno pravno ili psihološko savetovanje, a nudi im se opcija posredovanja ka institucijama i drugim organizacijama.

Sos ženski centar ima otvorenu i posebnu mejl adresu soskonsultacije@gmail.com na koju se mogu obratiti sve osobe koje trpe nasilje ili sumnjaju da to što ima se dešava je nasilje. Sve usluge su besplatne.

Besplatni SOS telefon 0800/10-10-10 se može pozvati radnim danom od 17 do 21 sat, a ponedeljkom i utorkom usluga je dostupna i od 10 do 14 časova i na lokalnom telefonskom broju 021/422-740.

Pozivom na broj 065/666-21-44, u vremenu od 10.00 do 20.00 časova, moguće je iskoristiti uslugu i besplatnog psihološkog savetovališta.

 

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*