Gradska M televizija nova medijska snaga u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica konačno je dobila svoju lokalnu televiziju. Nakon decenije administrativni centar Srema ima svoju televiziju, što i zaslužuje. Gradska M televizija biće u službi svih građana koji žive na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

 

Mnogi su sve ove godine komentarisali kako je sramota što grad na Savi, centar Srema nema svoju televiziju, dok lokalni tv kanali postoje u mnogo manjim mestima u Sremu, poput Inđije, Stare Pazove, Šida, Rume.  A kada je krajem prošle godine pokrenuta priča o konačnom otvaranju lokalne televizije u Sremskoj Mitrovici, po čaršiji su se mogli čuti razni komentari. I dok su mnogi Mitrovčani sa velikim zadovoljstvom dočekali vest o tome da će njihov grad, ponovo imati svoju gradsku televiziju, bilo je i onih koji nisu bili preterano oduševljeni ovom vešću.

Međutim, negativni komentari nas nisu obeshrabrili. Okrenuli smo se onoj većini naših sugrađana koji nam daju vetar u leđa da do kraja istrajemo u svojoj misiji.

A naša misija je da informišemo, zabavimo i edukujemo naše Mitrovčane. Za njih ćemo pored neizbežnog informativnog programa pripremiti i dokumentarno – edukativne emisije o istoriji Sremske Mitrovice, Sirmijuma, značajnim arheološkim nalazištima i eksponatima koji se čuvaju u ustanovama kulture. Tu su i reka Sava, nedovoljno iskorišćen potencijal grada, turističke lokacije poput Specijalnog rezervata prirode Zasavica ili etno kuća i seoska domaćinstva. Sve su to potencijali administrativnog centra Srema, kojima se, po našem skromnom mišljenju, ne pridaje značajna pažnja. Upravo zbog toga će prilozi i reportaže naših novinara biti posvećene ovim i sličnim temama.

Znamo da građanima, umornim od dnevno političkih događanja, na televiziji nedostaju zanimljivi sadržaji. Mi ćemo ih upoznati sa zanimljivim ljudima ovog grada, njihovim hobijima, ljubavima, poslovima. Nadamo se da ćemo doprineti tome da bolje upoznamo i razumemo naše komšije, ljude koji su tu oko nas, a o kojima toliko malo znamo.

Polazeći od lokalpatriotizma, jer da bismo voleli i poštovali druge, prvo moramo sebe upoznati i zavoleti, potrudićemo se da medijsku sliku Sremske Mitrovice i Srema obojimo vedrim bojama, jer publika nesumnjivo žudi za pozitivnim temama, a ne crnoj hronici.

Zbog toga sigurni u sebe, svoje kvalitete, obrazovane i iskusne saradnike, verujemo da ćemo opravdati očekivanja naših sugrađana.

Kako stara srpska poslovica kaže, tiha voda breg roni, tako ćemo i mi dokazati da se i sa drugačijim, nenametljivim pristupom, može postići uspeh. Nadamo se da ćemo u svojom misiji imati i podršku mitrovačke lokalne samouprave, kao i pokrajinskih i republičkih institucija, na čije adrese smo poslali zanimljive medijske projekte. Svakako da udruženi možemo više i bolje, ali ako ta podrška ipak izostane, mi nećemo odustati.

Bićemo istrajni u nameri da građane Sremske Mitrovice kroz našu Gradsku M televiziju informišemo na pravovremen, objektivan način, vođeni osnovnim postulatima novinarstva, što je u suštini zadatak i ostalih kolega.

Mi smo na početku, puni entuzijazma, energije i pozitivnih misli, grabimo korak po korak, do krajnjeg cilja…

Gledamo se uskoro na sopstvenom kanalu, preko kablovske televizije, a do tada uživajte u prilozima i reportažama koje za vas pripremaju novinari Gradske M televizije, a koji se emituju na KomNet mreži 14 vojvođanskih televizija čiji smo odnedavno članovi (IPTV 192, KCN-25, zemaljski K25).

Zahvaljujući ovako velikoj pokrivenošću gledaoci širom Vojvodine imaju priliku da nas gledaju i uživaju u našim prilozima.

Biljana Selaković Milanović, glavna i odgovorna urednica Gradske M televizije

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*