Рума: Планови за уређење улица

 

Буџет општине Рума великим делом је усмерен на саобраћај, што се пре свега односи на побољшање квалитета одвијања саобраћаја, као и на повећање безбедности свих учесника. У том светлу, Општина Рума је последњим ребаласом буџета определила средства за изградњу кружног тока код Геронтолошког центра.

„Та прва фаза подразумева изградњу тог кружног тоа, саобраћајница и трасе, а друга фаза подразумева изградњу односно продужетак улице Милоша Црњанског и изградњу тротоара“, рекао је Душан Љубишић, начелник Општинске управе.

Само прва фаза према речима начелника износи 113 милиона динара, док друга и трећа износе отприлике исто толико. Међутим, још је великих пројеката у плану за ову годину.

„Планирамо и расписивање, готови су пројектни задаци, планирамо расписивање тендера односно јавне набавке за избор понуђача за пројектовање комплетне реконструкције улица Владимира Назора и Павловачке – од Крила до Геронтолошког односно до будућег кружног тока. „, навео је Љубишић.

Према његовим најавама у плану је и реонструкција улице Вука Караџића, од уласка из правца Вогња и Сремске Митровице, где би требало и да буде изграђен нови кружни ток, као што је раније најављивано.

 

Весна Самарџија