Ruma: Mehanička zaštita šahtova

U cilju poboljšanja bezbednosti u saobraćaju i prevencije krađe šahtova, u Rumi je u toku akcija postavljanja zaštitnih lanaca na poklopce i slivnike za kanalizaciju.

Sistem mehaničke zaštite šahtovskih poklopaca patentirala je firma Majkić DOO iz Inđije, a reč je o potpuno novom proizvodu u oblasti zaštite PTT, vodovodnih, kao i šahtova za kanalizaciju.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić napomenuo je da se lokalna samouprava odlučila za mehaničku zaštitu poklopaca na šahtovima i na slivnim rešetkama iz dva razloga.

– Prvi je osiguranje od krađa poklopaca, jer se oni vrlo često prodaju otpadima kao sekundarna sirovina. Drugi razlog je svakako važniji a to je bezbednost svih učesnika u saobraćaju, jer u slučaju krađe postoje veliki rizici i za povređivanje ljudi i za materijalnu štetu. Opština Ruma i JP „Vodovod“ su izdvojili za ovu namenu 1,2 miliona dinara a posao finansiramo u odnosu 50:50%, rekao je predsednik Mančić i dodao da se ovakav način zaštite kanalizacionih poklopaca i slivnika u Srbiji pokazao kao dobar.

Ovom akcijom osiguranja poklopaca i slivnika pokriće se nekih 300 šahtova u centralnoj gradskoj zoni, a u planu je i da se na ovaj način zaštite svi šahtovi i Rumi, njih oko 1.500.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*