Inđija: Izložba Zorane Đaković Inđija: Izložba Zorane Đaković
U petak, 8. februara 2019. godine, u 19.00 časova u izložbenom prostoru Galerije Kuće Vojnovića biće otvorena izložba „Imaginarni svetovi u prostoru slike“ autorke... Inđija: Izložba Zorane Đaković

U petak, 8. februara 2019. godine, u 19.00 časova u izložbenom prostoru Galerije Kuće Vojnovića biće otvorena izložba „Imaginarni svetovi u prostoru slike“ autorke Zorane Đaković.

Naziv izložbe „Imaginarni svetovi u prostoru slike“ nosi glavni cilj i motiv Zoraninog istraživačkog rada. Njen umetnički rad je usmeren na imaginarne svetove koje postavlja u prostor slikarskog platna. Slike predstavljaju lična imaginarna putovanja, fantastične i izmišljene predstave. Ono što je najviše interesuje jesu mali beskrajni univerzumi i svetovi u kojima se nalaze biljke i životinje, mikroorganizmi i njihove interesantne građe i apstraktne strukture. U koje uključuje i pomoćna sredstva koja je dodatno motivišu, upotrebljavanje organskih i neorganskih formi i motiva koje posmatra pod mikroskopom.

Slikarstvo koje će nam Zorana predstaviti, ukazuje na nove i drugačije slike prirodnog okruženja, viđene i doživljene na njen način tako što elemente iz našeg univerzuma prenosi u slikarski univerzum i izmenjuje im fizičke osobine, poput veličine, boje i teksture.

Zorana Đaković rođena je u opštini Prijedor, 1994. godine. Akademiju umjetnosti (Univerzitet u Banjoj Luci), na studijskom programu Likovne umjetnosti, smer slikarstvo, na klasi profesora mr Danka Brkića završila je 2017. godine.

Dva puta je dobitnica nagrade iz oblasti crtanja i slikanja na Akademiji umetnosti.

Trenutno pohađa master studije slikarstva na departmanu Likovnih umetnosti na klasi profesorice Marine Vojvodić. Član je udruženja likovnih umetnika u Prijedoru. Učestvovala je na par grupnih izložbi, kolonija i radionica u zemlji i regionu.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 22. februara 2019. godine, radnim danima od 10.00 do 19.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar