Premijerka Srbije otvorila novi proizvodni pogon kompanije „Fertiko“ u Inđiji (VIDEO)

Proizvodni pogon specijalizovanih đubriva kompanije „Fertiko“ danas je svečano u Inđiji otvorila premijerka Ana Brnabić. Investicija je vredna 6,5 miliona evra i trenutno zapošljava 30 radnika. Pogon je izgrađen u skladu sa najsavremenijim standardima za proizvodnju kao i zaštitu životne sredine. Instalirane su proizvodne linije za kristalna, mikroelementarna, tečna i biološka đubriva, a fabrika je opremljena i laboratorijom za kontrolu kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda.

Pre tri godine kompanija „Agromarket“ iz Kragujevca otvorila je distributivni centar u Inđiji i tada je obećano proširenje proizvodnje. Sada je to i učinjeno. Otvoren je novi proiozvodni pogon za proizvodnju mineralnih đubriva čija je vrednost 6,5 miliona evra. Pogon je svečano otvorila premijerka Ana Brnabić izrazivši zadovoljstvo što je u pitanju domaća kompanija.

U pogonu je trenutno zaposleno 30 radnika, a instalirane su proizvodne linije za kristalna, mikroelementarna, tešna I biološka djubriva kapaciteta 10 hiljada tona.

Pogon je opremljen i laboratorijom za kontrolu kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda, a priliku da u ovoj kompaniji rade dobili su i mladi stručni kadrovi u okviru programa „moja prva plata“. Na ovakav način zaposleno je troje stručnjaka, a zanimljiv podatak je svakako i činjenica da je 11 radnika sa svojim porodicama iz Niša došlo u Inđiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*