(ВИДЕО) Председница Руме Александра Ћирић обишла Жарковац и Путинце

Председница Општине Рума Александра Ћирић посетила је данас село Жарковац, где је у оквиру партиципативног буџетирања постављено дечије игралиште, а општина је додатно издвојила средства за уређење Дома културе. 

 

„Представници Месне заједнице Жарковац су нам се обратили самолбом да им помогнемо да обнове плафон у Дому културе, као и електроинсталације. Ми смо издвојили милион динара како бисмо обезбедили молерске радове. Они овде имају веома активно фолклорно друштво, тако да је било заиста неопходно обезбедити им услове“, изјавила је Александра Ћирић, председница Општине Рума.
За поставку мобилијара из општинске касе издвојено је 1,678.000 динара, а у Месној заједници Жарковац кажу да је улагање у ову целину у центру веома важно, јер је ту стециште друштвених активности у селу.
„Општина нам доста помаже, и направили смо за ових задњих годину дана доста лепих ствари. Од реновирања комплетног Дома културе,урадили смо фасаду, добили смо и за замену столарије, плафон, тако да се ту сада одржавају славља, рођендани, свадбе и село је живнуло, а што се тиче мобилијара то буде пуно деце, тако да је село заиста живнуло“, каже Горан Бајић, председник Савета МЗ Жарковац.
Средства у оквиру партиципативног буџетирања издовјена су и за дечији мобилијар у оквиру школског дворишта у Путинцима, где се налази и вртић.
„И Путинци су у оквиру партиципативног буџетирања добили једно дечије игралиште, односно модеран мобилијар. Само бих напоменула поред Жарковца и Путинаца, мобилијар су добили и Хртковци и Краљевци ове године, тако да смо тиме покрили сва села, а у наредној години планирамо и да обновимо сав мобилијар на местима где је он демолиран.“, рекла је председница. 
За мултифункционалан мобилијар у Путинцима из општинске касе је издвојено 1.678.000 динара, а постављен је у дворишту школе по препоруци мештана.
„Што се  тиче планова, планови су сада да се мења ограда школска, да ставимо овде ограду да не могу деца да излазе, значи да буде вртић ограђен, а што се тиче школе чекамо још одлуку Владе Србије. Надамо се да ћемо добити та средства да адаптирамо  комплетну школу, от је обећано,а   све што нам је обећано је и урађено“, рекао је  Бранко Мандић, председник Савета МЗ Путинци.
Подсетимо, у оквиру партиципативног буџетирања за ову годину изабрана је поставка мобилијара за децу у Краљевцима, Добринцима, Жарковцу, Путинцима и Хртковцима, затим уређење простора на локацији старог базена на Борковцу и реновирање кошаркашких терена на више локација у Руми. Укупно је за партиципативно за ову годину издвојено 32,3 милиона динара.

 

Весна Самарџија