ФК „Железничар“ Инђија бољи у првој утакмици баража

Пред око 1000 гледалаца на Градском стадиону у Инђији одиграна је прва утакмица баража за попуну Војвођанске лиге између домаћег „Железничара“ и „Шајкаша 1908.“ из Ковиља. Меч је протекао у доминацији домаћих чему сведочи и резултат на крају сусрета, 3:1.

Први гол виђен је у 11. минуту утакмице. Центаршут Карача, а пред голом најбоље се снашао Лукач који постиже гол за вођство „Железничара“. Гости су изједначили у 36. минуту сусрета. Котуљач на најбољи начин кажњава неодлучност домаће одбране. Прецизан шут и лопта завршава иза леђа Благојевића, 1:1. Гости су ипак успели на одмор да оду са голом предности. Лукач је опет затресао гол „Шајкаша“ у 43. минуту након велике гужве пред голом Мандића.
Домаћи су своју играчку надмоћ показали и од самог старта другог полувремена. Већ у 47. минуту Вучковић је проиграо Караћа али ова акција није завршена голом.

Нешто касније Трбовић је у идеалној прилици, али није стигао на убачену лоту.  Веома добру прилику пропушта Вучковић у 57. минуту меча. Лукач проналази Вучковића, који је у идеалној позицији, али после његовог одуговлачења, фудбалери „Шајкаша“ отклањају опасност. Коначан резултат утакмице поставио је Соколовић у 90. минуту меча.

Овај играч успео је да побегне гостујућој одбрани, уследио је шут у сам угао гола Мандића за коначних 3:1.

Да ли ће победа од 3:1 бити довољна за  „одлучујући искорак“ ка Војвођанској лиги – Југ, знаће се после узвратне утакмице у Ковиљу.

 

МинаЂурић