Председница Општине Беочин обишла Дом здравља и ПИО

Председница општине Беочин Биљана Јанковић обишла је Дом здравља „Др Душан Савић Дода“ у Беочину. Председница Јанковић се том приликом састала са директорком ове установе др Вером Радосављевић као и са руководиоцем Службе за правне, техничке и административне послове Милошем Матићем.

 

На састанку је размотрена актуелна епидемиолошка ситуација на територији наше општине, предочене су могућности и мере које Дом здравља у оквиру COVID амбуланте спроводи у циљу превенције, прегледа и лечења грађана а представљен је и план и организација рада Дома здравља и његових јединица у подручним селима за наредни период.

Директорка Дома здравља, др Радосављевић упознала је председницу Јанковић о завршеном циклусу бесплатних мамографских прегледа на територији Беочина у оквиру кога је 570 жена добило могућност потпуно бесплатне дијагностике и савета за евентуално даље лечење. Др Радосављевић је подсетила да је грађанима на располагању и Саветовалиште за дијабетес које интензивно сарађује са Удружењем дијабетичара општине Беочин као и да ће Дом здравља у наредном периоду појачати своје активности у мањим срединама, подручним селима општине, када се за то створе услови на основу епидемиолошке ситуације.

 

„Тема јавног здравља је увек актуелна и морамо се заједнички трудити и да унапредимо начин промоције превентивних здравствених прегледа како би што већи број грађана знао да и те услуге имају на располагању. Сигурна сам да ће у наредном периоду бити од изузетног значаја да се поред Беочин града, активности Дома здравља појачају и у подручним селима.“ нагласила је председница Јанковић.

 

 

 

Председница Јанковић је у оквиру ове посете обишла и испоставу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање која је смештена у Дому здравља и разговарала са координаторком испоставе ПИО фонда у Беочину, Владиславом Блажић и евидентичарком матичне евиденције Сандром Ракић.

Посета је завршена обиласком нових просторија амбуланте Хитне медицинске помоћи која се од 1. јула налази у просторијама „LAFARGE“ амбуланте у Светосавској улици у Беочину.