Фолклор и Ана Бекута разгалили Румљане у оквиру Румског културог лета

 Пред више стотина својих суграђана, синоћ од 19 часова на Градском тргу у Руми наступио је Ансамбл народних игара и песама „Бранко Радичевић“, који пред Румљанима већ дуже време није наступао због епидемиолошке ситуације.

Одржан је целовечерњи концерт, а наступили су сви састави уз пратњу народног оркестра.

 

„Вечерас ћемо извести кореографију Димитровграда. Треме сад има и нема али задовољна сам што наступамо овде и што ће све изгледати тако како ће изгледати“, каже Анђелија Калакош, чланица АНИП-а „Бранко Радичевић“ Рума.

„Увек је лепо наступати у свом граду и пред нашом публиком и вечерас поводом Културног лета ћемо имати наступ, све групе фолклора ће имати наступ. Ја сам у извођачком саставу и ми ћемо играти кореографије Босилеградског краја“, навела је Уна Радивојевић, чланица извођачког састава АНИП-а „Бранко Радичевић“ Рума.

 

Након бројних такмичења и успеха које је АНИП током прошле сезоне остварио, а једна од најзанчајнијих је  победа припремног састава на републичком дечијем фестивалу. Посебна је одговорност наступа пред својим Румљанима, који нису штедели дланове да подрже најбољи фолклорни ансамбл у Србији.

 

„Нама је свакако задовољство да се појавимо пред румском публиком. Имамо већу трему, то је сигурно, јер знамо да наша публика зна и за наше пехове и за наше добре ствари, алис вакако је срце веће када се појавимо пред домаћом публиком“, каже Петар Поповић, уметнички руководилац АНИП „Бранко Радичевић“ Рума.

 

 

Након АНИП-а посетиоци Градског трга имали су прилику да посете излагачке штандове на којима су се представили излагачи из Руме и околних места са својим производима.

 

 

Од 21 сат Румљане је у оквиру Културног лета забављала певачица народне музике Ана Бекута, уз чије велике хитове су Румљани углас певали. Према проценама, концерт популарне фолк певачице пратило је око седам хиљада посетилаца.

Румско културно лето наставља се сутра када наступају Сашка Падров и бенд у оквиру програма Вече Томе и Силване.

Весна Самарџија

 

*Реализацију пројекта „Румска културна тура“ суфинансирала Општина Рума. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.