Potražnja jaja na pijacama sve intenzivnija

Bliže se Uskršnji praznici, pa je i ponuda, ali i potražnja za svezim jajima iz dana u dan sve veća. Cene se kod vecine prodavaca na pijacama  nisu menjale. Cene se kreću od 11 do 13 dinara u zavisnosti od veličine jajeta, a ovih dana traže se i ona sa belom ljuskom. Moderne domaćice koje se vraćaju retro stilu za Uskrs će fabrati jaja u lukovini, koja se može kupiti i u marketima, a kod pojedinih prodavaca na pijaci uz kupljena jaja lukovina je gratis.

Ovih dana svakao najtraženija roba na pijacama su sveža domaća jaja. Domacice polako pripremaju sve ono sto je neophodno za obeležavanje Uskrsa, a šarena jaja su svakako najznačajniji deo u praznovanju tog velikog praznika. Ponuda je iz dana u dan sve bolja, pa se mogu kupiti jaja različite veličine, ali i boje ljuske. Prodavci kažu da jaja sa belom ljuskom lakše primaju boju.

Cene jaja  su veoma različite, što zavisi i od klase. Prodavci na pijacama kažu da su domaća ipak bolja bez obzira po kojoj ceni se prodaju.

Svaka domacica nastoji da za Uskrs što lepše ofarba jaja, a poslednjih godina u modu se vraća i farbanje u lukovini. To su iskoristili mnogi za zaradu pa lukovinu prodaju, kako na pijaci tako i u marketu gde kesica lukovine košta i više od 150 dinara. Ipak trgovci na pijaci koji prodaju jaja ne žele da zarade i od lukovine, pa uz kupljen kilogram luka, lukovina je gratis.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*